Cum faci fata in competita cu restaurante de top

Industria restaurantelor este o industrie foarte ofertanta si multe restaurante de top inregistreaza profituri uriase. Daca ai deja un restaurant sau te gandesti sa iti deschizi genul acesta de afacere trebuie sa ai in vedere ca nu este atat de usor sa ai succes. E nevoie de multa dedicatie, motivatie si munca pentru a te mentine pe piata. In unele cazuri dureaza ani de zile sa iti creezi o reputatie buna cum au multe restaurante de top. Lucru valabil daca respecti reteta obisnuita: mancare mediocra si o experienta delocĀ  memorabila.

restaurante de top

Poti sa ai un restaurant de succes daca tii cont si daca aplici corect cateva reguli esentiale:

  1. Fa-te remarcat

Crearea unui restaurant care sa se faca remarcat si pe care oamenii sa il recomande este foarte important. Desigur, este mai usor de zis decat de facut. Cele mai multe localuri se incadreaza in sfera unitatilor plictisitoare cu feluri de mancare neatractive. Cum creezi un restaurant remarcabil? Prin respectarea unor principii de baza.

  1. Meniu simplu dar delicios

Multe restaurante au meniuri incarcate cu multe feluri de mancare. In teorie, aceasta selectie generoasa suna foarte bine. Adevarul este ca, majoritatea persoanelor nu au nevoie de atatea optiuni. O duzina sau chiar mai putine feluri principale sunt suficiente. Cateva feluri care contin carne, cateva feluri vegetariene si este suficient. Nimeni nu are nevoie de 15 feluri de a pregati puiul. Mai mult decat atat, atunci cand pui totul la vedere, ramane aproape imposibil sa creezi mancaruri uimitoare cu ingredient proaspete. Cel mai probabil, risti ca specialitatea casei sa ramana in umbra deoarece oamenii vor avea de ales din prea multe oferte mediocre.

  1. Amenajarea spatiului

Cele mai multe restaurante de top inteleg ca in esenta castigurile sunt direct legate de numarul persoanelor care ii trec pragul zilnic. Cum competitia este destul de stransa, un restaurant de succes trebuie sa fie capabil sa serveasca cat mai multi clienti. Poate nu e cazul pentru un aranjament de tip cafenea, insa un local cu un aspect elegant, istet si aspectuos este esential pentru cresterea profitului.

  1. Prezentarea

La fel ca in cazul preparatelor culinare, prezentarea este totul. O firma luminoasa veche de 20 de ani nu prezinta afacerea intr-un mod prea pozitiv. Majoritatea clientilor de pe strada aleg localul in care vor manca in functie de prima impresie. Uneori poate sa fie numarul masinilor parcate in fata restaurantului, lucru care nu poate fii controlat, dar si de firma luminoasa. Cu cat localul este mai vizibil cu atat mai multe persoane vor intra sa ia o gustare.

  1. Evita sa creezi o atmosfera invechita

Majoritatea clientilor infometati sunt mai putin interesati de detaliile decorative. Poate nu o sa ii intereseze daca servetelele nu sunt cele mai pufoase sau daca fata de masa nu e cea mai fina insa cu putina creativitate se poate obtine un decor intim si placut.

  1. Angajatii localului

Indiferent de restul detaliilor, personalul restaurantului trebuie sa fie memorabil – in sensul bun. Nu trebuie sa exagereze cu dulcegariile, insa trebuie sa creeze o experienta placuta pentru clienti. Un personal amabil si atent la nevoile clientilor va asigura recomadari pozitive si clienti care se vor reintoarce.

  1. Locatia si/ sau locurile de parcare.

Restaurantele de top din oras trebuie amplasate in zonele cu trafic intens. Restaurantele din marginea orasului trebuie sa aibe suficiente locuri de parcare.

  1. Promovare in social media

Fara o promovare adecvata pe social media nu prea se mai poate in zilele noastre. O prezenta interesanta si interactiva pe platformele de social media asigura o promovare eficienta si necostisitoare. Postarea meniului nu este suficienta. Interesul clientilor trebuie trezit si mentinut constant prin texte cu continut relevant, nu doar cu mesaje de promovare a afacerii.

  1. Programe de loialitate

O alta modalitate testata cu succes de-a-lungul timpului este dezvoltarea si implementarea unui program de loialitate, pe care sa il promovezi atat online cat si offline.

Fiecare persoana are un restaurant preferat la care se intoarce cu drag. Daca vrei ca localul tau sa se numere printre astfel de restaurante de top, fii mereu atent la detalii si nu iti fie frica sa fii creativ.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Name and email are required