3 Recomandari pentru antreprenori la inceput de drum

Ignorati negativistii

Cand incepeti sa le spneti oamenilor despre afacerea dvs., ei o vor pune la indoiala. Colegii si strainii, deopotriva, vor fi ostili sau va vor da opiniile lor pasiv-agresive despre afacerea dvs., si asta este in regula. Amintiti-va ca este treaba dvs., nu a lor. Decideti sa incepeti singur, sa riscati si sa faceti ceva care va pasioneaza. La inceput, m-am intrebat ce fac tot timpul. As avea destui bani pentru plata? Mi-as putea permite un alt angajat? Cresc intr-un ritm durabil? Aici este important sa nu deveniti un negativist de asemenea. Daca credeti in ceva, la naiba cu ceea ce spun toti ceilalti despre visul dvs.. Urmariti-l si puneti mana pe el.

Este in regula sa puneti punct unui contract al afacerii

Aceasta este o idee importanta. Cand incepeti sa faceti afaceri cu cineva, acesta sau acesta poate fi cel mai bun client din oras atunci cand vine vorba de venituri lunare. Cu toate acestea, este posibil ca produsul sau sa nu fie ceea ce ii trebuie companiei dvs. pentru viabilitatea sa pe termen lung, observa un antreprenor care ofera servicii de infiintare SRL in Bacau. Am renuntat la primul nostru client in sase luni pentru ca ne-am dat seama ca nu avea de gand sa lucreze ca partener si client ideal pentru noi, chiar daca ne platea o suma foarte frumoasa de 2000 Ron pe luna.

Acest client a provocat 80% din durerile noastre de cap si a contribuit cu mai putin de 5% din veniturile noastre. Aceasta ecuatie a dat cu virgula. Facand rost de mai mult timp si reducand supararile, s-a intamplat ceva semnificativ. Am putea sa luam tot acest timp liber si sa il orientam catre strategia de marketing si sa dublam cei mai buni clienti ai nostri. A jucat un rol esential in cresterea companiei noastre in urmatorul trimestru. Poate fi contraintuitiv, dar uneori renuntarea la afaceri poate crea mai multe oportunitati de venit.

Fiti gata sa platiti necesitatile afacerii

Platile pentru software si servicii pot fi o pastila dificila de inghitit atunci cand tocmai incepeti afacerea dvs., dar este ceva care ar putea, in cele din urma, sa dea roade pe termen lung. Software-ul este scump in avans, fara nicio garantie cu privire la performanta acestuia sau daca compania va ramane cu el in timp. Dar intotdeauna evaluez fiecare nou software pe care il cumpar pe baza valorii pe tot parcursul vietii in loc de o analiza cost-beneficiu imediata – pentru ca de indata ce membrii echipei mele incep sa foloseasca un serviciu, cel mai adesea, incep sa vada beneficii semnificative din acest serviciu, care se plateste de obicei relativ rapid.

Platim o taxa anuala catre Getty Images pentru fotografii. Nu este ieftin, dar timpul pe care il economisim folosind imaginile lor in loc sa le cautam este aproape nepretuit. Siguranta legala care vine cu aceste imagini de calitate ne scuteste de a fi dati in judecata sau de a ne elimina munca. Costul initial este o scadere a cupei in raport cu platile din imaginea de ansamblu.

In concluzie…

Nu este neobisnuit ca start-up-urile sa greseasca in timp ce isi construiesc afacerea. Veti dori mentori pe care va puteti baza si de la care puteti invata pentru a ramane de succes. Cu toate acestea, unele lucruri ar trebui evitate, astfel incat, atata timp cat se intampla greseli ocazionale, acestea nu va vor afecta prea mult compania. Testati idei noi si primiti feedback pentru a sti ce caracteristici necesita imbunatatiri sau daca intreaga idee trebuie sa se schimbe complet.

Esecul este doar o lectie care asteapta sa fie invatata. Sigur, este greu atunci cand va pivotati modelul de afaceri si testati idei noi pentru feedback doar pentru a constata ca acestea nu functioneaza asa cum ati sperat – dar fiecare greseala sau retragere vine intotdeauna cu ceva valoros in schimb, daca nu va lasati mandria sa impiedice admiterea a ceea ce trebuie schimbat.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Name and email are required