Ajuta-ti copilul sa foloseasca aparate aerosoli

Aparate aerosoli

Ajuta-ti copilul sa obtina maximum de beneficii de la folosirea de aparate aerosoli pentru tratarea astmului. Aceste instructiuni simple iti arata cum. Uneori, simptomele de alergie ale copiilor nu se opresc la un nas infundat si ochi inlacrimati. In cazul in care copilul tau are astm alergic, cea mai comuna forma de astm, expunerea la alergeni -cum ar fi polenul si mucegaiul – pot duce la umflarea si inflamarea cailor respiratorii. Alergiile din copilarie care declanseaza astmul pot duce la respiratie suieratoare si dificultati de respiratie. Toate aceste simptome pot fi usurate prin folosirea de  aparate specializate in tratamentul acestor afectiuni.

Aceste aparate sunt niste masine care sunt folosite pentru a livra medicatie de astm catre plamani. Ele fac acest lucru prin transformarea medicamentelor lichide in vapori, vapori care pot fi apoi inhalati cu usurinta.

Ce medicamente spot fi livrate astfel?

Exista mai multe tipuri de medicamente astm alergic, care pot fi livrate de catre aceste aparate aerosoli. Printre acestea se numara:

  • Corticosteroizi inhalatori. Aceste medicamente au fost folosite pentru mai mult de o jumatate de secol. Ele reduc inflamatia cailor respiratorii si supraproductia de mucus.
  • Bronhodilatatoarele. Aceste medicamente sunt adesea folosite doar daca ete intr-adevar nevoie. Ele sunt utilizate pentru a trata simptomele astmului.
  • Medicamente antiinflamatoare non-steroizi. Aceste medicamente reduc inflamatia la nivelul cailor respiratorii. Cu toate ca acestea au putine efecte secundare, acestea nu controleaza simptomele astmului alergic precum o fac corticosteroizi inhalatori.

Cine ar trebui sa utilizeze  un astfel de aparat?

Mai multe grupuri de persoane pot beneficia de tratament la domiciliu cu un aparat aerosoli. De exemplu, terapia este deosebit de eficienta in furnizarea de medicamente pentru astm la sugari si copii mici. Este, de asemenea, eficient pentru oricine care este in imposibilitatea de a utiliza inhalatoarele pentru astm cu distantiere.

tratament astm

Un nebulizator poate fi un foarte eficient, si chiar poate fi un instrument pentru gestionarea astmului alergic salvator de vieti. El este totusi, eficient numai atunci cand este utilizat in mod corespunzator. Daca este utilizat incorect, un astfel de produs poate contribui la dezvoltarea unor probleme medicale grave.

Unii oameni fac greseala de a folosi un nebulizator doar pentru a furniza bronhodilatatoare cu actiune rapida. Acestea sunt medicamente utilizate ca baza pentru a obtine control asupra unui atac de astm. Dar, in general, medicii prescriu utilizarea regulata a unui nebulizator pentru a livra steroizi inhalabili. Scopul este de a preveni atacurile de astm.

S-ar putea fi tentat sa renunti la tratament cu nebulizator atunci cand copilul tau nu mai prezinta nici un simptom de alergie sau semn de astm. Dar, pentru a preveni inrautatirea astmului, este important sa se urmeze indicatiile medicului cu privire la modul in care si cand se utilizeaza aparatul.

Ce se poate face in timpul unui tratament de neutilizare

Un tratament cu aparate aerosoli poate dura intre 15 si 20 de minute. In timpul acestuia va fi mai usor pentru copilul tau sa stea nemiscat in cazul in care are altceva asupra careia sa se concentreze. De exemplu, ai putea sa incerci sa citesti copilului in timp ce tratamentul astmului bronsic are loc.

In timp ce nebulizatorul functioneaza, incurajeaza-ti copilul sa respire lent si profund. Indemnati copilul sa  incerce sa sustina fiecare suflare timp de cateva secunde inainte de a expira. In cazul in care acest lucru ii provoaca copilului anxietate, explica-i faptul ca medicamentele de astm vor functiona mai bine daca stau in plamani inainte de a fi evacuate. Pentru il ajuta in timpul utilizarii de aparate aerosoli, iti poti tine respiratia impreuna cu copilul, sau poti numara tare pana la trei pentru a-i oferi sprijin.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Name and email are required