Ce trebuie sa stiti despre a face afaceri in valuta straina

Afacerea Dvs se extinde dincolo de granitele tarii? Daca da, este important sa intelegeti cum se fac afaceri intr-o valuta straina. Sa invatati cum sa economisiti bani si sa maximizati rentabilitatea atunci cand faceti afaceri intr-o alta moneda va poate creste veniturile, si va poate imbunatati profitul.

Iata ce trebuie sa stiti despre schimbul valutar atunci cand va extindeti operatiunile la nivel international:

Faceti afaceri intr-o valuta straina

Cand afacerile se extind si incep sa trateze cu furnizorii si clientii internationali, tranzactiile financiare incep sa includa complexitatea suplimentara a schimbului valutar. Dar calcularea valorii unei monede fata de cealalta poate fi complicata si consumatoare de timp, rezultand in contabilitate suplimentara si munca contabila.

Facand tranzactii in moneda tarii respective in loc sa schimbati continuu sumele inapoi in moneda Dvs de origine, veti evita calculele complexe, durerile de cap, comisioanele de schimb valutar si potentialele pierderi din cauza fluctuatiilor valutare, explica proprietarul unei case de schimb valutar Zalau. Si pastrand fondurile firmei in moneda locala, puteti plati cu usurinta facturile de la furnizorii locali.

Intelegerea riscurilor de schimb valutar

Ratele de schimb valutar nu sunt fixe. Aceasta inseamna ca valoarea unei monede fata de alta se schimba constant. De exemplu, 1 USD poate valora 4.7 Ron la ora 9 dimineata, dar ar putea valora doar 4.64 Ron la ora 9:02.

In functie de directia pe care o iau, fluctuatiile valutare va pot extinde sau restrange profiturile atunci cand facturati clientii intr-o valuta straina. De asemenea, va pot creste sau reduce costurile daca va convertiti facturile de furnizor si de servicii in moneda dvs. de origine, in loc sa platiti facturile in valuta straina.

E bine sa stiti ce sa urmariti

Afacerile din tari straine si lucratul cu schimb valutar nu sunt lipsite de riscuri. Uneori, ratele de schimb valutar fluctueaza destul de dramatic din cauza unor factori precum urmatorii:

  • Incertitudine politica;
  • Repercusiuni economice datorate dezastrelor naturale;
  • Somajul local;
  • Ratele inflatiei;
  • Oferte comerciale.

Impactul fluctuatiei schimbului valutar asupra afacerii Dvs depinde atat de portiunea afacerii dumneavoastra desfasurate la nivel international, cat si de amploarea si frecventa acestor fluctuatii, conform site-ului www.schimbvalutar.net.

Proprietarii de afaceri priceputi inteleg importanta de a-si proteja afacerile impotriva acestor fluctuatii, si de a dezvolta o strategie de extindere cu succes.

Hedging si tranzactii in valuta

Hedging-ul este o practica comuna de investitii pentru protectie impotriva riscurilor. De asemenea, functioneaza bine atunci cand vine vorba de protejarea finantelor comerciale de riscul valutar.

Un contract de schimb pe termen viitor protejeaza intreprinderile impotriva fluctuatiilor viitoare ale monedei prin fixarea cursului de schimb pentru o data viitoare. Ambele parti il semneaza acum, fiind de acord sa plateasca la rata de schimb specificata la o data viitoare stabilita de comun acord.

O modalitate mai simpla de a va proteja impotriva riscurilor valutare este sa acceptati doar contracte in moneda tarii Dvs, indiferent de locul in care sunt localizati clientii si furnizorii dvs. Procedand astfel, veti simplifica contabilitatea, pastrand cheltuielile si veniturile in moneda dvs. de origine. Cu toate acestea, avand in vedere ca riscul cursului de schimb valutar este impins catre compania straina, s-ar putea sa va confruntati cu conditii contractuale mai putin favorabile.

O alta optiune este deschiderea unui cont bancar in valuta. Facturati-va clientii internationali in moneda lor de origine, si depuneti platile in contul dvs. bancar in valuta straina. Apoi, utilizati soldul in valuta straina pentru a va plati furnizorii internationali. Acest lucru va permite sa evitati in totalitate pierderea veniturilor sau cresterea costurilor din cauza fluctuatiilor valutare.

Cursul valutar, riscul de fluctuatie valutara si finantarea afacerilor internationale sunt subiecte complexe. De aceea, este atat de important pentru proprietarii de afaceri sa aiba un partener financiar de incredere, cu experienta in detaliile mai fine ale comertului international.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Name and email are required