Coloreaza viata micutilor tai cu seturi de tobogane si leagane de gradina pentru copii

Spatiu joaca

Atunci cand cumperi seturi de tobogane si leagane de gradina pentru copii, aminteste-ti urmatoarele:

 • Este esential sa masori amploarea spatiului pe care il poti dedica pentru a echipa terenul de joaca cu grija. Asigura-te ca lasi suficient spatiu in jurul echipamentului astfel incat copiii sa aterizeze in siguranta.
 • Alege tobogane si leagane de gradina pentru copii care au caracteristicile de siguranta de care copiii tai vor avea nevoie. Spre exemplu, copiii mici este probabil sa aiba nevoie de leagane cu suport pentru spate pentru a ajuta la echilibrul lor.
 • Cumpara echipamente de joaca ce se potrivesc cu varsta si greutatea copiilor pentru care le achizitionezi. De exemplu, avand design usor, toboganele din plastic ar putea sa nu fie suficient de robuste pentru copii peste varsta de 6 ani.
 • Tinteste catre achizitionarea unui set de tobogane si leagane care vor permite tuturor copiilor sa se joace impreuna. Un singur leagan de exemplu, este putin probabil sa fie suficient pentru o gospodarie cu trei copii.

Tipuri de tobogane si leagane

Tobogane

Toboganele ofera ore intregi de distractie pentru copiii de toate varstele. Usor de asamblat si usor de folosit, ele sunt un adaos binevenit pentru practic orice gradina sau curte.

 • Fii atent la inaltimea aparatului atunci cand faci o achizitie, in special daca va fi folosit de copii mici si bebelusi. In acest caz, este recomandabil sa pastrezi inaltimea sub un metru.
 • Majoritatea modelelor dispun de o cursa dreapta pentru viteza maxima. Cu toate acestea, toboganele din plastic cu hopuri adauga o noua dimensiune de distractie si de asemenea sunt disponibile fara greutate.
 • Daca intentionezi sa cumperi un model pentru interior, asigura-te ca optezi pentru un model ce dispune de design usor, pliabil, astfel incat sa poate fi stocat cu usurinta.

Leagane de gradina pentru copii

Favorite ale tuturor timpurilor, leaganele sunt cele mai importante pentru orice loc de joaca. Seturile de leagane vin cu o varietate de optiuni deci fii atent la urmatoarele aspecte atunci cand faci o achizitie:

 • Cumpara un set de leagane care se potrivesc cu varsta copiilor tai. Leaganele cu suport pentru spate ajuta la echilibru in timp ce scaunele cu inaltime ajustabila permit o mai mare versatilitate.
 • Chiar daca leaganele cu un singur loc sunt distractive, leaganele cu doua locuri pot adauga un element social jocului, pentru a creste bucuria tuturor celor implicati.
 • Acolo unde este posibil, alege un set de leagane cu optiune anti-wrap. Asta va preveni leaganul sa se infasoare in jurul cadrului.

Leagane gradina copii

Sursa foto: leagane de gradina pentru copii pe TrambulineSparta.ro

Locurile de joaca

Terenurile de joaca ofera copiilor tai moduri amuzante de a intra in contact cu prietenii lor. Dotate cu leagane de gradina pentru copii, tobogane si multe altele, terenurile de joaca vor mentine distractia copiilor tai mai mult timp decat echipamentul individual.

Locurile de joaca sunt disponibile cu leagane, tobogane, pereti de escaladat, franghii, case in copac si chiar gropi cu nisip. Alege combinatia care se potriveste cel mai bine pentru copiii tai.

Spatiu joaca

 • Usor de asamblat si de reglat, locurile de joaca modulare iti permit sa adaptezi forma lor pentru a se potrivi curtii tale- ideal pentru gradini neregulate.
 • In timp ce cumpararea unor echipamente in care copiii tai vor creste pare ideala, ar trebui sa alegi un modul de joaca proiectat sa fie sigur si usor de folosit pentru copii mai mici.

Optiuni

Materialul cadrului

Materialul utilizat pentru a construi cadrul oricarui tobogan, leagan de gradina pentru copii sau modul de joaca, afecteaza felul in care arata si durabilitatea lor. Ia in considerare urmatoarele atunci cand faci o alegere:

  • Seturile de joaca din plastic sunt adesea la preturi accesibile, usor de asamblat si cu design simplu si rezistent la intemperii, ceea ce le face perfecte pentru utilizatorii mai mici.
  • Cadrele din lemn sunt robuste, durabile si foarte practice in orice curte. Totusi, exista un mic risc de aschiere si colmatare odata cu trecerea timpului.
  • Cadrele din metal sunt undeva la mijloc, intre lemn si plastic. Robuste, cu durata de viata mai lunga, acestea pot gazdui cea mai mare parte a utilizatorilor.

https://www.youtube.com/watch?v=XdPfgi2T_Ug

Considerente de securitate

Exista mai multe considerente de siguranta de care trebuie sa tii cont atunci cat instalezi si utilizezi un set de leagane de gradina pentru copii, tobogane sau modul de joaca.

 • Asigura-te ca pamantul de dedesubtul intregului set de joaca este moale. Ia in considerare adaugarea de saltele in zonele unde inaltimea caderii depaseste un metru.
 • Asigura-te ca exista suficient spatiu liber pe toate laturile echipamentului. Nu uita sa tii cont de obstacolele ce se afla in fata si in spatele unui leagan atunci cand decizi sa il instalezi.
 • Este recomandabil sa optezi pentru un tobogan sau modul de joaca cu balustrade, in special daca include urcusuri abrupte sau trepte. Acolo unde este posibil, alege echipamente cu ancore la sol.

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Name and email are required