Cum sa alegeti arhitectul potrivit in 5 pasi simpli

Decizia de a construi sau a renova o casa este foarte interesanta, dar poate fi si putin infricosatoare. Pentru multi dintre noi, aceasta reprezinta o suma semnificativa de bani pentru care lucram foarte mult. Cu mize atat de mari, este important sa alegeti un arhitect care sa va ofere ceva grozav.

Arhitectii pot adauga valoare semnificativa proprietatii dvs. imbunatatind nu numai atributele sale fizice, ci si functionalitatea acesteia. Intrebati pe oricine si-a terminat recent casa – aceste imbunatatiri va pot creste semnificativ calitatea vietii – si aici se afla valoarea unui bun arhitect.

Dar cum alegeti, mai exact, un arhitect care sa corespunda nevoilor dvs.? Iata un proces in cinci pasi pentru a gasi arhitectul perfect pentru a va proiecta casa de vis:

1. Creati o lista de dorinte

Notati tot ce va doriti in ordinea prioritatii, sfatuiesc cei de la site-ul www.birouarhitect.ro. Puteti avea sperante mari, dar incearcati sa nu va lasati complet dus de val – o piscina interioara incalzita ar putea sa nu poata fi inclusa intr-un buget scazut, de exemplu.

2. Identificati-va preferintele de stil

Chiar daca aveti deja o idee buna despre ceea ce va place, este intotdeauna util sa aveti exemple la indemana. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este prin crearea unui mood board, indiferent daca acesta este pe Pinterest, sau prin utilizarea metodei mai analogice de taiere a decupajelor din reviste. Din nou, este distractiv sa aveti sperante mari, dar incercati sa ramaneti la modele care au legatura cu propriul dvs. proiect.

3. Faceti putina munca de cercetare

Incercati sa gasiti arhitectii responsabili pentru proiectele pe care le-ati selectat pentru mood board. Daca niciunul dintre acestia nu este potrivit, folositi platforme specializate din mediul online, unde puteti filtra dupa locatie, tipul cladirii si buget. Nu renuntati nici la recomandarile prietenilor sau familiei – daca un arhitect a facut o treaba buna pentru ei, este posibil ca acesta sa faca acelasi lucru si pentru dvs.

4. Identificati-va preferatii si contactati-i

Elaborati o lista scurta de trei sau mai multi arhitecti si abordati-i pe fiecare prin e-mail sau telefon pentru a aranja o intalnire personal. Aduceti fotografii ale proprietatii dvs., lista dorintelor, si o idee clara despre bugetul dvs. Ca raspuns, arhitectul ar trebui sa va puna multe intrebari si sa va ofere indicatii pozitive ca poate oferi ceva similar cu ceea ce va doriti.

Daca intalnirea a avut succes, poate fi necesara o vizita la fata locului si atunci puteti solicita o propunere etapiala care sa documenteze taxele pentru fiecare etapa a proiectului. De obicei, aceasta ar include proiectarea preliminara, aplicatia de dezvoltare, documentatia de constructie si administrarea contractelor.

5. Punerea finala in balanta

Cantariti-va taxele impreuna cu sentimentul dvs. general despre competenta si compatibilitate. Dupa ce ati ales un arhitect, aveti incredere in el pentru a-si face treaba – sunt profesionisti instruiti care au dovedit ca pot oferi ceea ce trebuie.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Name and email are required