Cum sa castigi bani din inchirierea de apartamente

Cu siguranta te-ai gandit, ca mine si multi altii de altfel, “De ce sa nu inchiriez apartamentul pentru a castiga ceva bani in plus?”. Aceasta poate fi o idee profitabila, insa cum te pregatesti pentru a pune in aplicare acest plan? Inainte de a crea un anunt ca inchiriezi apartamentul si de a-l promova pe diferitele canale de comunicare pe care le ai la dispozitie, trebuie sa iti iei putin timp pentru a pregati locatia. Urmeaza acesti pasi simpli pentru pune la punct apartamentul si pentru a te asigura ca vei avea parte de chiriasi responsabili.

  1. Verifica apartamentul de inchiriat

Atunci cand apartamentul este gol este cel mai bun moment pentru a-l inspecta si a repara problemele majore ale acestuia. Cei de la website-ul www.regimhotelier.net te sfatuii atent la toate potentialele probleme care pot aparea, cum ar fi scurgerea apei pe pereti sau tavan, probleme cu conductele, robinete neetansate, prize sau becuri arse. O idee buna este sa verifici si podelele (in caz ca ai parchet, verifica daca este umflat, iar daca ai gresie, verifica daca aceasta este crapata).

  1. Gandeste-te la siguranta

Potentialii chiriasi se vor simti mai in largul lor daca inchiriaza un apartament in care se simt in siguranta. Asigura-te ca in casa exista detectoare de fum in stare buna de functionare, si ca echipezi apartamentul cu cel putin un extinctor.

  1. Fa curat

Nimic nu va face un potential chirias sa refuze inchirierea apartamentului mai repede decat mizeria. Curata podelele, ferestrele si instalatiile sanitare. Spala covoarele pentru a indeparta orice pata, si varuieste peretii cu o culoare neutra pentru a face camerele sa para mai mari si mai luminoase.

  1. Evalueaza mobilierul si aparatele casnice

Este necesar, de asemenea, sa cureti mobilierul si aparatele casnice pe care le pui la dispozitia celor ce iti vor inchiria apartamentul. Daca in casa ai piese de mobilier sau decoratiuni interioare care nu vrei sa fie stricate sau furate, cel mai bine este sa le indepartezi. Daca inchiriezi un apartament complet mobilat, asigura-te ca toate obiectele puse la dispozitia chiriasilor sunt in stare de functionare. In cazul in care vei lasa in apartament si aparate de uz casnic, verifica daca sunt curate atat in interior cat si in exterior. Aminteste-ti: inchirierea unui apartament complet mobilat iti poate permite sa ridici pretul de inchiriere in regim hotelier Giurgiu, insa daca aparatele se strica in mod frecvent, costurile de intretinere ale acestora vor creste de asemenea.

  1. Anunta compania de asigurari

Este important ca iei legatura cu compania de asigurari si sa ii anunti ca nu tu vei fi cel care locuieste in apartament. O idee buna este sa schimbi polita de asigurare pe care o ai, astfel incat aceasta sa acopere orice dauna provocata de neglijenta chiriasilor – pe langa cele cauzate de incendii, apa sau dezastre naturale.

  1. Determina valoarea de piata a apartamentului de inchiriat

Odata ce te-ai decis ca apartamentul este gata de inchiriat, nu iti mai ramane decat sa determini care sunt costurile lunare ale acestuia, si sa compari preturile de inchiriere ale apartamentelor din zona pentru a stabili valoarea chiriei. Atunci cand postezi anuntul de inchiriere, vei dori sa scoti in evidenta care sunt facilitatile oferite – pentru a atrage cat mai multi clienti. Tine cont, de asemenea, ca in anumite perioade ale anului, din aprilie pana in septembrie, vei gasi mult mai usor potentiali chiriasi.

  1. Verifica potentalii chiriasi

Dupa ce ai identificat un potential chirias, cere-i sa completeze un formular in care sa completeze numele, angajatorul, daca a mai stat in chirie, precum si numarul fostilor proprietari. Poate fi o idee buna sa ceri si cazierul – pentru a te asigura ca nu are antecedente penale.

Unele statistici arata faptul ca 1 din 4 chiriasi isi schimba apartamentul in fiecare an. Cu alte cuvinte, piata de inchirieri este foarte activa si iti poate aduce un venit considerabil in caz ca te hotarasti sa incepi aceasta afacere.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Name and email are required