Economie la bani – Cum gasim o firma de rent-a-car ieftin?

Indiferent de unde calatoriti, cati ani aveti sau cat de ciudate sunt nevoile dumneavoastra de inchiriere, puteti economisi mereu bani pentru inchirierile de masini. De la trucurile mai putin cunoscute la inceputuri promitatoare, vom divulga cele mai bune moduri de a gasi o firma de rent-a-car ieftin. Asadar, sa incepem:

Sigur aveti nevoie de o masina de inchiriat?

Pentru multi calatori, o masina poate parea o necesitate doar bazata pe rutina lor zilnca. Totusi, daca calatoriti intr-un oras mare, transportul public este de obicei o optiune mai ieftina si mai accesibila decat inchirierea si parcarea unei masini. Independenta de a avea o masina pare eliberatoare initial, dar daca planuiti sa conduceti acea masina intr-un centru de oras mare, asteptati-va la mult stres si cosmaruri cu blocajele in trafic si parcarea. Daca stiti ca veti avea nevoie de o masina pentru cel putin o parte din excursie, faceti o analiza rapida a beneficiului comparand costul total al inchirierii unei masini (inclusiv taxele de parcare),  versus calatoria cu un taxi, cu un autocar sau chiar tren, va sfatuiesc cei de la agentia Maya Rent-a-car Timisoara.

La ce sa va uitati cand va hotarati sa cautati o firma de inchirieri auto la preturi scazute

Reduceti contactul uman

Stabiliti de dinainte ce tip de vehicul cautati sa inchiriati. Cu o imagine clara in minte si o rezervare in mana, puteti rezista agentilor hotarati de la firma de rent-a-car. Este bine sa alegeti o masina de lux daca doriti sa va impresionati clientii, dar altfel trebuie sa fiti critic in legatura cu achizitionarea. Majoritatea angajatilor de la companiile de inchirieri de masini care sunt in spatele tejghelei sunt platiti cu comision, asa ca vor incerca cat mai mult posibil sa va convinga sa plecati cu o multime de adaosuri la pachetul de baza, si cu o asigurare pe masura.

Suprataxele adaugate

Costurile si taxele ar putea schimba pretul pe zi pe care majoritatea companiilor de rent-a-car il promoveaza prin reclame. Asa ca atunci cand vedeti acele reclame care prezinta preturi foarte mici, fiti atenti la care ar putea fi de fapt costul real – cel care include toate taxele. Aici este momentul in care site-urile de comparatie pot fi la indemana: deseori, vor include si aceste taxe in pretul calculat.

Cautati locatii de inchiriere de langa, nu de la aeroport

Inchirierile de masini de la aeroport vin deseori cu taxe sau preturi mai mari care umfla pretul. Cautati companii de inchirieri de masini cu alte locatii convenabile din centrul sau suburbiile orasului pentru a evita taxele.

Nu folositi plinul de dinainte: Faceti-va propriul plin la intoarcere

Multe agentii de rent-a-car au o optiune a plinului prestabilit, care fac presupunerea ca veti returna masina cu rezervorul gol si va vor taxa de dinainte pentru acea cantitate de combustibil. Desi preturile ar putea parea scazute, competitive cu preturile locale ale combustibilului, veti plati pentru un rezervor plin indiferent de cat va ramane. Singurul mod in care puteti economisi este daca veti conduce la locul de predare a masinii cu rezervorul gol – ceea ce este aproape imposibil. Pe de alta parte, daca aduceti masina cu rezervorul consumat partial, veti plati preturi astronomice la returnare. Veti economisi ceva facandu-va singur plinul la intoarcerea masinii, in loc sa o lasati pe mainile agentilor de la firmele de inchirieri auto. Cand faceti plinul rezervorului in timp ce calatoriti, folositi un card de fidelizare pentru a maximiza economiile facute.

Sariti peste noua asigurare propusa

Ati putea avea o rezistenta de fier la discursul unui vanzator agent despre upgrade-ul la o masina de lux, dar pana si cel mai inflacarat calator poate sovai cand discursul despre asigurare este tinut. Detaliile de glorie ale accidentelor, taxelor mari si a beneficiilor fac majoritatea clientilor sa cumpere pachete de asigurare suplimentara chiar si cand nu au neaparat nevoie de ele. Informati-va daca nu cumva asigurarea pe care o aveti pentru masina personala nu acopera deja si acest aspect, si evitati sa achizitionati asigurarea oferita de agentul de la firma de rent-a-car.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Name and email are required