Ganduri…

(luni)

E uimitor ce invalmaseala nebuna de ganduri trece prin mintea unui om intr-o zi banala. In valtoarea tineretii, centrul de greutate al intereselor se schimba cu viteza culorilor de la un semafor. De ce mint oamenii? Ce a mers prost cu el? Cum sa pun mana pe proiectul ala? Oare ce fac ai mei? Si fetele astea… vorbim cu orele la telefon, le sfatuiesc, imi tot spun sa ma fac terapeut de cuplu. Dar pentru mine cine o sa fie? Ce-as bea o cafea! Si pff, ce dor imi e, desi n-ar trebui!

(marti)

Unul dintre cele mai mari sentimente de neputinta e sa vezi ca cineva drag tie are nevoie de sfaturi. Si sa ti le ceara. Si sa nu stii ce sa-i spui. Sa stii ca de ce spui tu depinde o decizie, sa stii ca nu poti fi obiectiv si sa stii ca daca nu iese bine, tot tu esti martorul tuturor urmarilor. Sa vrei sa-ti scutesti prietena de o suferinta, dar sa vrei  sa o si lasi sa creasca, sa acumuleze experienta, sa traiasca singura. Ce-ar produce mai putine daune pe termen lung? Ganduri

(miercuri)

Sa-ti construiesti viitorul inseamna sa te lupti si sa alergi in fiecare zi. Sa crezi ca poti sa iei o pauza si sa reiei totul de unde ai lasat inseamna sa te amagesti ca viata e indulgenta si tie o sa-ti fie bine, orice s-ar intampla. Lumea ar fi un loc mai bun daca am intelege ca zilele atarna de ceva mai subtire decat un fir de ata, ca si noua ni se pot rezerva fatalitati si ca daca le patesc altii, si nu noi, e doar ca sa invatam naibii ceva din ele.

(joi)

Traitul asta are aspecte asa ciudate! Degeaba incerci tu sa te opui si sa ignori, mintea si sufletul nu fac ce li se spune. Degeaba te chinui sa te sustragi realitatii prin petreceri, ca vine dimineata si te simti mai prostit de subconstient decat te-ai simtit cu doispe ore inainte.

(vineri)

Ma tot intreb cum or fi trait altii inaintea noastra si ce probleme or fi avut. Cat de putin isi studiau inima? Cat de mult nu isi analizau rationamentul? Poate ca m-am nascut in secolul gresit. Si daca da, ce mai e de facut?

(sambata)

E bine sa ai un loc in care sa evadezi. Dar e bine sa oscilezi intre a-ti limpezi gandurile si a le lasa sa ti se tot adune?

(duminica)

Oricand ai impresia ca poti influenta alegerile cuiva cu privire la ceva ce te vizeaza in mod direct, da-ti doua palme si revino-ti ca te inseli amarnic. Fiecare e (uneori mult prea) stapan pe viata lui si exista oameni de neinteles care cred ca, fara sa tina cont de argumentele tale sau dovezi clare, ce e bine pentru ei e perfect si pentru tine. Oricum ar fi, tine bine de familie daca esti posesorul uneia normale, ca e singura pe care te poti baza de la a-ti da o guma Orbit pana la a te elibera din inchisoare.

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Name and email are required