Iata de ce unii oamenii aleg sa se faca contabili

1. Este o ocupatie cu incarcare variabila

Sfarsitul lui Ianuarie, lunile Februarie si Martie reprezinta inchiderea anului financiar, si aceasta perioada este catalogata de contabili ca fiind “sezonul taxelor”. Reprezinta perioada cea mai aglomerata a anului. Partea buna o reprezinta faptul ca celelalte noua luni vor fi mult mai relaxante. Predictibilitatea industriei va va usura foarte mult decizia de a va planifica concediile.

2. Puteti aduce o contributie importanta pentru activitatile de voluntariat si caritate

Va place sa oferiti din timpul dumneavoastra pentru a sustine activitati de caritate si alte cauze bine intentionate? Daca sunteti un contabil calificat, timpul dumneavoastra va fi foarte important pentru astfel de organizatii – scutindu-le de cheltuieli inutile. Reprezinta o modalitate excelenta de a-i ajuta pe cei din jur prin prisma calificarii pe care o detineti.

3. Nu aveti nevoie de o diploma de licenta

Unii contabili au o astfel de diploma, altii nu. Urmand o facultate de profil veti putea “sari” cateva examene in drumul spre a deveni un contabil pe deplin calificat, dar de regula nu conteaza daca ati urmat sau nu cursurile unei astfel de universitati. Nimic nu va opreste sa patrundeti in aceasta meserie absolvind cursurile de contabilitate pentru incepatori.

4. Intotdeauna este nevoie de contabili

Daca toate afacerile au nevoie de specialisti in finante, nu ar trebui sa fie o surpriza faptul ca acesti profesionisti vor fi mereu la mare cautare. Nu este o cariera pe cale de disparitie – prin cresterea automatizarii proceselor se va reduce partea de calcule, iar acest lucru inseamna ca specialistii in contabilitate vor petrece mai mult timp oferind consultanta si sfaturi privind strategiile financiare.

5. Vreti sa va petreceti timpul ajutand oamenii?

Va place sa ii ajutati pe cei din jur? Ar putea fi cariera perfecta. Contabilii isi ajuta clientii in fiecare zi, mai ales cei ce lucreaza la firme de contabilitate specializata. Credem ca ajutarea oamenilor in solutionarea problemelor cu care se confrunta si sprijinirea lor in a-si atinge obiectivele de afaceri poate fi un mod foarte satisfacator de a va petrece timpul.

6. Este un domeniu aproape ferit de criza

Desigur niciun departament nu este ferit 100% de efectele unei recesiuni, insa contabilitatea este cat de cat protejata. Atunci cand companiile au parte de momente grele, cele mai afectate sunt departamentele de vanzari si cele de marketing. Problemele financiare inseamna de obicei o dublare a departamentului de contabilitate pentu a asigura compania ca nici un ban nu va fi utilizat in mod gresit.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Name and email are required