Inainte de a incepe o afacere noua

Start afacere

Sa va incepeti propria afacere poate fi foarte interesant, dar realitatea este ca de cele mai multe ori va va fi si foarte greu sa faceti acest lucru.

Statisticile indica faptul ca din fiecare 5 intreprinderi infiintate, 4 se vor inchide in primii 3 ani, astfel incat sansele de succes sunt destul de slabe. Cu toate acestea, daca sunteti pasionat de a incepe si de a conduce propria afacere, nu veti lasa doar statisticile sau sansele apparent reduse sa va stea in cale!

Daca va ganditi sa incepeti in acest an, exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a creste sansele de a reusi. Iata 10 sfaturi practice de la echipa ByteStart pentru oricine doreste sa demareze o afacere personala.

De ce incepeti o afacere?

Recompensele potentiale pot fi minunate, insa startul unei afaceri nu este potrivit pentru toata lumea, asa ca trebuie sa fiti sincer cu dumneavoastra si sa va ganditi daca aveti sau nu ceea ce este necesar pentru a merge singur pe acest drum.

Oamenii doresc sa isi inceapa propria afacere dintr-o varietate de motive, pentru unii este gandul de a construi o afacere multinationala de succes, pentru altii este vorba despre a putea sa-si asume controlul propriei vieti, sa lucreze cand si unde doresc.

Ingrijorarea fata de locul de munca actual, nu este intr-adevar un motiv bun pentru care doriti sa incepeti propria afacere.

Construirea pe cont propriu a unei afaceri este destul de complicat. Pentru a reusi in afaceri veti avea nevoie de o multime de angajamente si multa rabdare. Veti fi confruntat cu multe probleme noi si trebuie sa dobanditi multe abilitati. Veti avea nevoie sa va structurati timpul si sa va pastrati in siguranta documentele.

In calitate de proprietar al unei intreprinderi mici, va trebui sa jonglati cu o gramada de sarcini diferite in fiecare zi. Si cand incepeti, este posibil sa fiti nevoiti sa faceti totul singur. Dupa o viata intreaga in care au fost inconjurati de colegi, multi oameni se lupta sa se adapteze la viata unui proprietar al unei intreprinderi mici.

Esti mai probabil sa reusiti daca aveti motive serioase pentru a decide sa lucrati singur si aveti o viziune clara asupra a ceea ce vreti sa faciet. Puneti-va urmatoarele intrebari:

  • Care este forta motrice din spatele dorintei dumneavoastra de a infiinta o noua companie?
  • Stiti exact ce va face afacerea dumneavoastra?
  • Veti profita din plin de punctele dumneavoastra forte?
  • Puteti lua decizii si puteti lucra bine pe cont propriu?
  • Va face afacerea dumneavoastra destui bani?
  • Unde vrei sa fii in cinci ani? Va ajuta o afacere ca sa ajungeti acolo?

Evaluati diferitele structuri de afaceri

Una dintre primele sarcini va fi aceea de a decide care structura de afacere vi se potriveste.

In calitate de proprietar al unei intreprinderi, obligatiile fiscale si legale variaza in functie de fiecare structura/tip de afacere. Optiunea pe care o alegeti va fi influentata de propriile dumneavoastra circumstante personale si de planurile pe termen lung ale companiei.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Name and email are required