Kitchen Master – Un ghid rapid de ascutit cutite

Cutit bucatarie

Supercutitul

Un cutit ascutit este un cutit util. Multi bucatari, acasa si la modul profesional deopotriva, ignora aceasta sarcina. Dar, cutitul foarte bine ascutit nu este atat de periculos si, daca este facut corect, nu e deloc plictisitor. Prelungirea duratei de viata cutitului prin ascutire pastreaza unealta de bucatarie cea mai importanta in stare de buna functionare. In primul rand, testati cutitul pentru a vedea daca are nevoie de ascutire – exista cateva modalitati de a face acest lucru.

Cutit bucatarie

Veti avea nevoie de unul sau cat de multe doriti din urmatoarele:

  • O rosie
  • O ceapa
  • O bucata de hartie pentru notebook
  • O bucata de hartie de revista

Testul rosiei. Tineti rosia pe o tabla de taiere si pozitionati cutitul in partea de sus. Fara a apasa prea mult, taiati o felie de rosie. In cazul in care cutitul se poate face acest lucru, este ascutit. Daca aveti nevoie de forta pentru a impinge unealta in rosie, cutitul nu este ascutit.

Testul cepei. Tineti ceapa pe o tabla de taiere si pozitionati cutitul in partea de sus. Cutitul ar trebui sa fie capabil sa felieze drept prin suprafata cepei fara sa alunece. In cazul in care o face, este ascutit – in cazul in care nu reuseste, atunci cutitul are nevoie de ascutire.

Testul foii de hartie. Tineti o bucata de hartie, gen hartie de caiet, intr-o mana si ridicati-o in fata. Cu cutitul in mana o taiati o felie mai mare de hartie de sus in jos. In cazul in care cutitul este ascutit, hartia se va taia usor si uniform. In cazul in care cutitul nu este ascutit, acesta va avea dificultati in miscarea  prin hartie, intr-o miscare rapida.

Testul de hartie de revista. Ia o bucata de hartie revista si indoaie-o usor. Tineti bucata de hartie de revista pliata in fata ta si incearca sa o „feliezi” cu cutitul prin partea de sus, dintr-o miscare pe orizontala – acest lucru va fi ca o trecere usoara pe partea de sus a sectiunii libere pliate. In cazul in care cutitul trece cu usurinta prin hartie, este ascutit. Daca nu, atunci cutitul are nevoie de ascutit.

Daca ati gasit cutitul care sa nu reuseasca sa treaca oricare dintre aceste teste, oferiti-i tratamentul de ascutire adecvat.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Name and email are required