Merita sa demarati o afacere de montaj folie auto?

Nuanta deschisa de folie

Castiguri potentiale ale afacerii

Castigurile dumneavoastra depind de numarul de operatiuni pe care le puteti face intr-o zi. De exemplu, un service de succes poate monta folie pe patru pana la 10 masini pe zi, dar cand incepeti, asteptati-va sa faceti intre una si trei masini pe zi. Daca percepeti aproximativ 350 de lei pe masina – ceea ce reprezinta un pret mediu pentru acest serviciu in functie de profesionistii din industrie – si cheltuiti aproximativ 50 de lei pe materiale, puteti avea un profit de 300 de lei pe masina. In functie de cat de mult lucrati, puteti face usor o suma consistenta pe an ca proprietar al unei afaceri de acest gen. Desigur, daca aveti angajati care fac munca, costurile fortei de munca si cheltuielile asociate vor scadea din profit.

Cumparati o franciza sau porniti de la zero?

Exista avantaje si dezavantaje atat pentru francize, cat si pentru magazine independente. Depinde intr-adevar de situatia dumneavoastra particulara in cee ace priveste calea pe care doriti sa o alegeti:

  • Franciza. Lucrul cu o franciza ajuta un nou antreprenor prin oferirea de formare profesionala de afaceri si un sprijin complet de marketing. Cu toate acestea, va incatusati cu marketingul dumneavoastra, mai ales cu eventualele servicii suplimentare pe care ati putea dori sa le includeti. In plus trebuie sa platiti atat o taxa de franciza scumpa, cat si o redeventa. De exemplu, pentru a cumpara o franciza, este posibil sa platiti o taxa de franciza de pana la aproximativ 50.000 de Euro si sa aveti obligatia de a avea un echilibru minimal de capital lichid.
  • Individual. Deschiderea unei afaceri complet noi, necunoscute va permite sa aveti mai multa libertate in marketing si un cost de investitie initial mult mai mic. Cu toate acestea, neavand avantajele de recunoastere a marcii, ar putea fi mai greu sa gasiti clienti.

Legislatia

Este important sa cunoasteti legile din domeniu pentru folierea ferestrelor, in special in cazul vehiculelor. Regulile pot diferi in functie de fereastra masinii despre care vorbiti. De exemplu,puteti avea o nuanta mai inchisa pe geamurile laterale si spate, dar puteti folosi numai nuanta deschisa de pe geamul din fata – nuanta care sa permita patrunderea a cel putin 70% din lumina.

Marketingul afacerii dumneavoastra

Cea mai buna modalitate de a propulsa afacerea dumneavoastra de aplicare a a foliei pe geamuri este recomandarile obtinute de la clienti. Atunci cand oferiti servicii excelente, munca dumneavoastra vorbeste de la sine. Cereti clientilor dumneavoastra sa va lase recenzii pe site-uri precum Facebook sau Google. Atunci cand noii clienti cauta o afacere profesionista de foliere a ferestrelor, acestia tind sa mearga la aceste site-uri populare de recenzii pentru a lua o decizie.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Name and email are required