Pizza gatita casa- Mai usor decat ai crede

PIzza

Pizza reprezinta unul dintre cele mai dorite alimente in randul tuturor categoriilor de varsta, este satioasa si poate fi gasita oriunde, la preturi foarte accesibile.

Datorita faptului ca nu este scumpa, multi vor alege sa o cumpere in loc sa o prepare ei. Insa pentru cei care sunt interesati sa isi gateasca propria lor pizza, lucrurile sunt incurajatoare deoarece nu este foarte greu de facut si trebuie respectate doar cateva amanunte standard pentru a obtine o pizza delicioasa.

Mai intai de toate se porneste de la aluat, care nu trebuie sa fie extrem de dospit pentru ca procesul de modelare sa fie usor si sa rezulte o forma rotunda, aproape perfecta.

Marea majoritate a celor care fac pizza aleg varianta simpla in care pun aluatul modelat pe o tava care a fost unsa in prealabil cu ulei, aceasta reprezentand una dintre cele mai simple variante. Dupa ce pizza a fost pusa in tava, cei care doresc sa faca o pizza buna trebuie sa stie ca pentru a nu arde pizza, aceasta trebuie mai intai unsa cu sos, aceasta in functie de gustul fiecaruia.

In tot acest timp cuptorul trebuie reglat la o temperatura care sa fie suficienta coacerii, atat in partea inferioara cat si in partea superioara. Dupa ce pe pizza se pun toate ingredientele necesare, aceasta urmeaza sa fie introdusa in cuptor, urmand ca sa fie urmarita sa se coaca uniform, iar la numite intervale de timp sa se roteasca tava pe care este asezata in cuptor pentru a evita arderea acesteia.

Bucatarii indeamna ca dupa ce pizza a fost scoasa din cuptor cel care o prepara sa ii unga cu ulei aromat bordura, pentru obtinerea unui gust special, iar mai apoi sa i se mai adauge eventual un ultim topping si in functie de gusturi sosuri sau alte mirodenii.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Name and email are required