Probleme usor de reparat la vechile televizoare cu tub CRT

Cum pot identifica o problema cu televizorul? In ce situatii ar trebui sa iau in calcul necesitatea de a lua legatura cu un service de reparatii tv.

Exista mai multe lucruri pe care le puteti face inainte de a apela un service de reparatii tv. In primul rand, schimbati canalul sau asteptati cateva ore pentru a vedea daca nu cumva problema dispare. Ar putea fi o problema de la cablu/ satelit sau cu serviciul de radiodifuzare. Luati manualul de utilizare si asigurati-va ca toate comenzile sunt setate in mod corespunzator. Verificati vine. Este posibil ca problema sa fie de aici si sa o puteti rezolva dumneavoastra singur si rapid. Verificati de asemenea ca receptorul electric primeste curent si testati cablul electric. In plus, ce mai puteti face este sa verificati telecomanda. Exista cazuri cand aceasta este de vina, iar televizorul nu are de fapt nicio

Daca aceasta este rezolvarea si in cazul dumneavoastra, de a cumpara o noua telecomanda sau de a inlocui bateriile, atunci nu va mai fi nevoie sa apelati la serviciile de reparatii tv ale unui atelier specializat.
Majoritatea televizoarelor permit reglarea setarilor de luminozitate, culoare si sunet. Portalul web www.reparatii-televizoare.net va recomanda sa consultati manualul de utilizare pentru a verifica instructiunile de ajustare.

Daca exista pete de culoare in imagine, acestea pot fi cauzate de obicei de magnetizarea pieselor metalice ale tubului sau a imaginii. Cele mai multe setari au dispozitive incorporate pentru demagnetizare. Utilizati aceasta setare timp pentru unul sau doua minute, dupa care opriti televizorul. Repetati aceasta operatiune de mai multe ori la intervale de o jumatate de ora. Daca acest lucru nu da rezultate, demagnetizati imaginea tubului prin folosirea unei bobine degaussing (aceasta se gaseste in magazinele de piese electronice si vine cu instructiuni clare de utilizare) asupra tubului care are butonul oprit.

In cazul in care zonele luminoase ale imaginii sunt argintii si detaliile nu pot fi identificate, din pacate cel mai probabil tubul crt de la televizor este defect. Cand lumina este setata la nivel scazut, imaginea va parea normala, dar obositoare. Cu luminozitatea ridicata, detaliile din zonele albe se pierd. Imaginea se poate imbunatati dupa ce televizorul a functionat in continuu timp de o ora sau chiar mai mult. Din pacate inca in cele din urma tubul tot va trebui inlocuit.

Cum televizorele CRT dispar usor usor de pe piata si sunt inlocuite de variantele mai moderne LCD, Led si OLED, sigur ca se pune intrebarea daca se merita sa mergeti la un service de reparatii tv si sa solicitati schimbarea tubului. Cel mai probabil, veti ajunge la concluzia ca va trebuie un televizor nou.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Name and email are required