Sfaturi pentru folosirea drojdiei la coacerea painii la altitudine mai mare

Reteta de paine care incorporeaza drojdie, in scopul de a creste, poate fi modificata atunci cand vine vorba de coptul acesteia la altitudine. Cea mai mare problema la altitudini mari cu coacerea painii care foloseste drojdie este ca ea tinde sa creasca mult mai repede decat la nivelul marii, de exemplu. Ca urmare, va prezentam cateva sfaturi care ajuta la combaterea acestei probleme.

Reduceti cantitatea de drojdie

Reducand cantitatea de drojdie in paine se reduce activitatea bacteriana care cauzeaza dospire, sau crestere, in primul rand.

Folositi apa cu gheata

Amestecarea drojdiei cu apa este unul dintre primii pasi atunci cand vine vorba de prepararea aluatului de paine. Folosind apa cu gheata, in loc de apa calda, asta poate ajuta la incetinirea actiunea drojdiei.

Reduceti timpul de crestere

Aluatul dospit prea mult se pot comporta prost in timpul coacerii, prin colmatare sau a deformarii in timp ce in cuptor. Pentru a preveni acest lucru, se lasa aluatul sa creasca la doar aproximativ 50% din dimensiunea initiala, mai degraba decat sa se lase sa se dubleze in dimensiune in timpul dospirii initiale.

Se pastreaza sarea

Daca nu aveti contraindicatii medicale, se pastreaza sarea pentru aluat, pentru ca ajuta la imbunatatirea aromei si, de asemenea, incetineste cresterea drojdiei si a gazelor aflate in expansiune in aluat. Nu omiteti sarea din paine la retetele cu drojdie!

Se da la cuptor, cu un vas cu apa clocotita

Pentru a imbunatati cresterea si crusta pe o bucata de paine, se plaseaza un vas cu apa clocotita pe raftul de jos al cuptorului. Acesta adauga umiditate la mediu si formeaza o crusta mai buna. Se scoate apa pentru ultimele 15 minute de coacere.

Din cauza presiunii mai mici a aerului la altitudini mari, painea cu drojdie poate creste mult mai mare decat in ​​mod normal, ceea ce poate avea ca rezultat o paine deformata sau chiar „prabusita”.

Sugestiile prezentate mai sus ajuta la mentinerea unei paini de culoare deschisa si aerisita atat cat trebuie sa fie, cu o crusta crocanta si o consistenta de ansamblu mai buna. In cazul in care toate celelalte variante esueaza, luati un sfat de la cetatenii localitatilor montane din intreaga lume si nu abandonati daca mai aveti si esecuri.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Name and email are required