Cat de importanta este curatenia cand vine vorba de hote?

Sistemele de ventilație ascund adesea depuneri de grasimi, care sunt extrem de inflamabile. Din acest motiv, curatarea hotelor dar si a intregului sistem de exhaustare este obligatorie.

Curatarea hotei, a tubulaturii precum si curatarea ventilatorului reprezintă operatiuni uneori destul de dificile. Cereti ajutorul unei firme specializate in acest domeniu  – gasiti una usor pe de pe site-ul www.firmecuratenie.net – care  execută degresarea hotelor, curatarea cosului de fum, curatarea filtrului din aluminiu al hotei, curatarea componentelor din aluminiu dar si curatarea componentelor din inox.

Cum se execută curatarea hotei?

Aceasta curatare a hotei si a tubulaturilor reprezintă un proces intreg. Se incepe cu inlaturarea grăsimii hotei, curatarea propriu-zisa a acesteia, se face apoi degresarea tubulaturii si curatarea sa, dupa care urmeaza ventilatorul si cosul de fum.

In derularea acestui proces se folosesc detergenti impreuna cu diferite substante speciale care servesc la dizolvarea si ulterior indepartarea depunerilor, fie cele de grasime, fie cele de fum. Detergentii utilizati nu sunt daunatori, nici pentru oameni, nici pentru mediu, ajutand in acelasi timp igienizarea intregului sistem de ventilatie.
Grasimile depuse nu sunt numai foarte inflamabile, insa depunerile acestea sunt adevărate depozite de colonii microbiene, care se pot fixa in hote sau in tubulatura.

Exista obligatia legala a curatarii hotelor?

Legislatia a obligat toate institutiile ce activeaza in alimentatia publica sa faca operatiuni de curatare a hotelor cel tarziu bianual, functie de volumul activitatii depuse intr-o anumita cladire. De asemenea, e obligatorie si inspectia periodica de verificare a depunerilor din interiorul respectivului sistem. Hotele, îndeosebi cele montate in restaurante, prezinta depuneri mari de grasimi acumulate. Curatarea hotelor restaurantelor trebuie sa se execute chiar si de patru ori pe an, recomanda ce le mai multe firme de curatenie Oradea.

Cat de frecvent trebuie sa se faca aceasta curatare a hotei?

Hotele se curata, pe medie, bianual, dar se pot efectua curatari de cate ori e nevoie. Frecventa de curatare a sistemelor de evacuare a aerului viciat este in functie de mai multi factori: de la frecventa utilizarii hotelor si pana la tipul mancarurilor ce sunt pregatite in incinte.

Exista anumite zone ale sistemului exhaustor care prezinta depuneri mari de grasime. Aceste areale sunt: palele de ventilator, evacuarea din hota, dar si tubulatura verticala precum si tubulatura orizontala.

Grasimile ce se depun pe hota pot sa fie de mai multe feluri:

  1. Depunerea de grasimi lichide – mai cunoscute si ca de grasimi de ardere. Aceste grasimi de ardere au topirea foarte usoara, la cea mai redusa temperatura. Acestea sunt depuneri usor inflamabile.
  2. Depunerea de grasimi stratificate – mai cunoscute si sub denumirea de ceara. Aceste grasimi stratificate sunt foarte de periculoase, ele fiind deosebit de inflamabile.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Name and email are required